Spring naar inhoud

Over mij en Fibromyalgie

Leuk dat je me gevonden hebt!

Wat maakt het dat ik  mij heb gespecialiseerd in Fibromyalgie?

Hieronder leg ik in het kort mijn verhaal uit, wat ik heb gedaan om het zelfhelende vermogen van mijn lichaam te herstellen. Ik ben inmiddels zonder medicatie en op weg naar genezing, ik ben er van overtuigd dat mij dat gaat lukken. Mijn missie is jou hiermee in mee te nemen op weg naar het zelf genezend vermogen dat ook in jou lichaam huist ook al beseft je dit nu nog niet.

Ik ben Marianne, en ben zelf in 2008 gediagnostiseerd met fibromyalgie. Net als wellicht ook bij vele andere  een opluchting want het heeft eindelijk een naampje. Maar wat dan?

Mijn pad naar herstel

Als eerste kreeg ik amitriptyline, dan zou ik beter van gaan slapen, want dat is toch wel een dingetje waar het om draait bij Fibromyalgie. Slaap je niet goed, dan heeft je lichaam geen kans om te herstellen van de dag…….het verzuurt……Tot mijn verbazing las ik dat amitriptyline een antidepressiva was en dat ging mij net iets te ver, na 2 weken heb ik de brui eraan  gegeven want ik werd er zo mak van als een lammetje.

Na een lange tijd van allerlei poedertjes en pillen geslikt te hebben voor pijn en slapen ben ik met mijzelf aan de slag gegaan, ik was het beu omdat het van kwaad naar erger ging, mijn hele lichaam schreeuwde om aandacht en niets hielp. Ik zal in het kort hieronder zetten wat ik allemaal gedaan heb.

 • Cognitieve gedragstherapie/ revalidatie 7 maanden via Reumatoloog
 • Bio Energetisch lichaamswerk 3x  www.leveninjelijf.nl 
  (Deze wordt gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar als je een aanvullende verzekering hebt.)
 • Diverse soorten massage ontvangen en uitgeprobeerd in de alternatieve gezondheidszorg t.w. Energetische Holistische, ontspanningsmassage Thaise massage (auw! maar werkt wel, als je daar aan toe bent)
 • Verder ben ik diverse massage cursussen gaan volgen waaronder Fibromassage® een massage tegen pijn en slaapstoornissen.
 • Osteopaat
 • Verder heb ik opleidingen gevolgd: NLP Practitioner, NLP Master, Systemisch werk, Systemisch begeleiden.

Door dit allemaal gedaan te hebben is er heel veel aangeraakt en ben ik heel veel geraakt door wat ik tegen kwam over mijzelf. Gaande weg ben ik me meer en meer bezig gaan houden met mijn lichaam & geest en hoe die reageert op wat ik letterlijk en figuurlijk kwa voeding in mij opneem.

Wat ben ik gaan veranderen:

 • Kant en klare voeding uit potjes & pakjes weglaten uit het dagelijkse voedingspatroon
 • Alle voeding vers en indien mogelijk het liefst biologisch
 • Diverse groente meiden
 • Medicatie afbouwen
 • Voedingssupplementen uitproberen

Dit en nog veel meer dat ik graag  met je wil delen...….durf jij het aan om een stap te nemen naar het zelf genezend vermogen van jouw eigen lichaam...….je zal versteld staan......zie verder op de website wat wij te bieden hebben.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten.

'n warme liefdevolle groet Marianne