Spring naar inhoud

Fibromyalgie

Fibromyalgie

Je gaat elke ochtend naar je werk, je komt 's avonds thuis, je gaat eten en in het weekend ga je leuke dingen doen. Zo gaat het bij de meeste mensen, behalve dan als je last hebt van fibromyalgie. Ik heb zelf eerst een "normaal" leven gehad en na de diagnose van fibromyalgie moest ik een ander leven gaan leiden.

Dit is op zich ook niet zo vreemd, want fibromyalgie is nu eenmaal een vervelende en vreemde aandoening. Je ben vaak moe, voelt je vaak ellendig en wil het liefst heel de dag op bed liggen, en eigenlijk heb je altijd last van spierpijn.

Dan heb ik het nog niet eens gehad over het feit dat de minst zware inspanningen zwaar en pijnlijk zijn. Het lijkt alsof je helemaal nergens meer energie voor hebt. Je kunt een goede dag hebben en 2 km wandelen, maar de volgende dag ben je helemaal kapot. Bij fibromyalgie ben je een stuk minder belastbaar en kun je minder goed met zowel mentale als fysieke tegenslagen omgaan.

Fibromyalgie tussen je oren?

Natuurlijk ervaart ieder mens fibromyalgie anders en ik zelf heb een jaar na de diagnose besloten mijn leven weer  op proberen te pakken. Ik vond dit erg fascinerend omdat het overgrote deel van de mensen met fibromyalgie juist erg veel moeite (Lees: heel erg veel moeite) hebben met het oppakken van hun oude leventje. Heel oneerbiedig wordt gezegd het zit tussen je oren.....nee het zit in je zijn dat is mijn motto en overtuiging. iedereen is anders en heeft een ander beeld van de wereld en zijn omgeving en gaat daar op een andere manier mee om. zo ook met fibromyalgie.

Ga jij ook aan de slag met jezelf?

Ik ben veel in contact gegaan met mij zelf wat is er met mij aan de hand, waarom doe ik de dingen die ik doe, waarom reageren mensen op mij zoals ze reageren. Van revalidatietraject naar trainingen bio-energetisch lichaamswerk, massages, en via cursussen & opleidingen etc…ben ik gekomen tot waar ik nu sta. Omdat ik graag wilde weten wat nu juist het "geheim" is voor het oppakken van je leven na fibromyalgie en de pijn en moeheid  verminderen zodat je je leven weer terugkrijgt heb ik al die jaren een zelf onderzoek gedaan naar  Wat Werkt Wel (WWW) voor mij. En daar gaat het nu uiteindelijk om, precies om jouw en niemand anders.

Medicatie

Het zal je inmiddels niet verbazen dat er geen echt medicijn voor is voor de pijn die fibromyalgie met zich mee brengt, het kan natuurlijk tijdelijk een hulpmiddel zijn om weer in beweging te komen zonder angst. Maar ik wil je waarschuwen, pas op met zware medicatie, je leest er veel over tegenwoordig, vooral de Oxycodon is een morfine achtige pijnstilling en zwaar verslavend zoals zo veel artsen voorschrijven, terwijl ze niet helpen en soms ook nog eens meerdere kwalen veroorzaken.

Dit betekent echter niet dat je bij de pakken neer moet gaan zitten en dat je voor altijd met de pijn moet gaan rondlopen. Ondanks dat veel mensen denken van wel. Er zijn behandelingen die de pijn van fibromyalgie doen verzachten of zelfs over gaat en het leven met/zonder deze aandoening zeer goed mogelijk maken. Zelfs een aantal uren werken in de week behoord in de praktijk heel goed tot de mogelijkheden.

Samen met jouw wil ik op zoek gaan wat voor jouw wel werkt. Ben jij er helemaal klaar voor om je strijd aan te gaan tegen de Fibromyalgie? bel dan voor meer info of maak een gratis & vrijblijvende afspraak voor een intakegesprek.

Behandelingen die er toe doen

Behandel programma's zijn het meest effectief als we dit richten op de oorzaken van fibromyalgie, we kunnen dan onder mee gaan kijken naar:

* Vermindering van stress
* Kijken naar je waarden en overtuigingen
* Kijken naar je familie en verleden
* Regelmatige lichaamsbeweging
* Hoe kan ik dingen anders doen
* Mindset veranderen
* Voeding
* Medicijnen/ Verminderen of weglaten.
* Massage therapie

Recente studies hebben geverifieerd dat het beste resultaat voor elke patiënt het gevolg is van een combinatie van natuurlijke en holistische behandelingen.

Daar ben ik nu ruim 15 jaar mee bezig…en heb al heel veel sleutels gevonden die mijn leven weer gezellig en nuttig maken. Ik gebruik al jaren geen pijnstilling meer, buiten tot 5 jaar terug paracetamol, maar ook die heb ik inmiddels niet meer nodig. En ik ga voor genezing daar werk ik naar toe en ik ben er van overtuigd dat dit mogelijk is.

Contact & informatie

Wil jij ook die stap zetten, bel / WhatApp mij 06-24775710 of email mij  en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Ik ontmoet je graag!

"n Warme groet
Marianne

Wil je graag positief & natuurlijk omgaan met fibromyalgie, meld je dan aan bij mijn facebook groep Fibromyalgie consulent, Daar heb ik een besloten groep, Hier probeer ik zo vaak mogelijk tips & tricks te delen.